28-02-05

Catanroman vertaald uitgebracht!

Nederlandsch
Ruim een jaar geleden werd er voor het eerst in de bordspelgeschiedenis een spel naar een heuse roman omgezet. En nu is die Duitse roman vertaald naar het Nederlands. Het boek verscheen in 2003 in Duitsland en heeft Catan-uitvinder Klaus Teuber geinspireerd tot het maken van het bordspel 'Candamir, abenteuber catan'. Van spel, tot boek, tot nieuw spel.

Candamir
Uit een gesprek met Klaus Teuber is destijds naar voren gekomen dat dit boek eerst beschikbaar moest zijn in Nederland voordat het spel 'Candamir' vertaald op de Nederlandse markt zou komen. Nu dit gebeurd is, is de weg dus vrij om ook deze catanvariant in ons land uit te gaan brengen.

Over het boek
De inwoners van een middeleeuws dorp worden verjaagd door aanvallen van Vikingen en de daaruit volgende hongersnood. De goden adviseren hen om een nieuw thuis te vinden. Ze verlaten dus hun thuisland, maar niet iedereen uit het dorp is het hier mee eens. De groep kiest het ruime sop en bouwt, na een gevaarlijke reis, op een eiland (jawel: Catan) een nieuw bestaan op. Het boek verhaalt over twee als broers opgegroeide mannen Candamir en Osmund en de geschiedenis van hun leven op dit eiland, waarin de handel (schapen zijn schaars) een grote rol speelt. Er komt een groot conflict aan het licht als de twee moeten beslissen of hun vriendschap belangrijker is dan de liefde voor dezelfde vrouw.
Het kiezen van verschillende wegen in het leven van de twee vrienden brengt het verhaal tot verrassend einde, dat we hier natuurlijk niet verder zullen verklappen. Meer weten? Lees de recensie (link staat hieronder) van het Duitse exemplaar, die Kolonisten.nl vorig jaar plaatste.

gelezen op Kolonisten, roman gezien in de fnac.

15:47 Gepost door vicky | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-02-05

identikit

voor de liefhebbers van het eiland is dit wel iets leuks. Hier kan je je eigen identikit maken

20:49 Gepost door vicky | Permalink | Commentaren (5) |  Facebook |

08-02-05

carnaval steendorp

Dit weekend was het weer zover: CARNAVAL!
Dit staat elk jaar garant voor heel veel plezier en confettie ;-)
Zoals de traditie het wil, start het carnavalfeest met het kindercarnaval. Vanwege de vele werken en omleidingen in de buurt, was er spijtig genoeg geen stoet dit jaar en hielden de kinderen hun carnaval noodgedwongen op de speelplaats.
Zaterdag was het dan de echte stoet, in een verkorte versie vanwege de werken. Het minder leuke was dat de stoet steeds moest wijken voor de voorbijkomende lijnbus, die men doorgang moest verlenen. Het gewone doorgaand verkeer was volledig afgesloten.
Maandag was het weer kroegentocht. Dit komt overeen met overvolle cafés met vermomde mensen. ZALIG!
Dinsdag kwam er een einde aan het carnaval gebeuren met de "Masjoefelen oemmegank" en de aansluitende popverbranding.
Twas weer zalig, tot noste jaar!
Op deze website vind je foto's van Steendorp Carnaval 2005 (ook van carnaval 2003 en 2004)
Je kan natuurlijk ook altijd op mijn fotoalbum een kijkje nemen!

18:18 Gepost door vicky | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |